ÚJBUDAI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM
...ahol jó (lenne) lenni... :)
Bringatúra 19' :: 2019-09-01

2019. június 28. és július 4. között, immáron második alkalommal rendeztük meg bringás vándortáborunkat. A tavalyi Palócföld után idén az Őrséget, a Hetést, a Vasi-hegyhátat, illetve Zala megye északi részét jártuk be.

Túránk során mintegy 280, azaz KÉTSZÁZNYOLCVAN km-t kerékpároztunk, és számos kalandban volt részünk: jártunk a Hármashatárnál, fürödtünk a szentgotthárdi Hársas-, a zalalövői Borostyán- és az őrimagyarósdi Vadása-tóban. Az apátistvánfalvi Határőr Múzeum a Vasfüggöny világát hozta testközelbe. Sétáltunk a szőcei tőzeglápon, eltekertünk a Hármashatárhoz, sőt megmásztuk a vasvári sáncot is. Sütöttünk kürtöskalácsot Nádasdon, és fazekaskodtunk Magyarszombatfán. Táborunk utolsó éjszakáját pedig az oszkói skanzenben töltöttük el. S ha ez még nem lett volna elég: a túrát végül Dini bácsi 87 éves nagymamájának meglátogatásával fejeztük be.

A felejthetetlen programot ezúttal is Támer Julianna tanárnő szervezte. (Akiről nem árt tudni, hogy már tervezni kezdte a jövő évi tábort, és könnyen lehet, hogy egy év múlva Miskolcról fogunk Aggtelekig eltekerni hegyen-völgyön, karsztmezőn.)

Kísérőtanárként segédkeztek: Marton Ervin és Kiss Tamás tanár úr

GALÉRIA

1111 Budapest XI., Egry József utca 3. :: email: :: tel: +36 1 310-2948 :: OM: 102794